Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΑΚΡΥΑ!



Αγαπητό μου Ημερολόγιο,

Χτες, 23-02-2011, για πολλοστή φορά, το Κράτος παραβίασε το Σύνταγμα της Ελλάδος και τα δικαιώματα των Πολιτών.

'Αρθρο 1: (Μορφή του πολιτεύματος)

1. Tο πολίτευμα της Eλλάδας είναι Προεδρευόμενη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

'Αρθρο 2: (Πρωταρχικές υποχρεώσεις της πολιτείας)

1. O σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Εδώ και αρκετά χρόνια συζητάμε, άλλοτε μεταξύ μας, άλλοτε μέσω φορέων και επισήμων καταγγελιών, για την εγκληματική χρήση των δακρυγόνων από την Αστυνομία κατά τη διάρκεια Διαδηλώσεων και Πορειών Διαμαρτυρίας Πολιτών και Συνδικαλιστικών φορέων. Τα τελευταία χρόνια, η χρήση δακρυγόνων (που ούτως, ή άλλως είναι παράνομη) έχει προαχθεί σε κατάχρηση. Χθες,  ξεπεράστηκε κάθε όριο σεβασμού και προστασίας του Πολίτη από τις Αστυνομικές Αρχές του πρόσφατα και θρασύτατα μετονομασμένου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αιδώς Υπουργείοι!


'Αρθρο 11: (Δικαίωμα του συνέρχεσθαι)

1.      Oι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
2.      Mόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Oι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.

'Αρθρο 23: (Συνδικαλιστική ελευθερία)

1. Tο Kράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ' αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους, μέσα στα όρια του νόμου.

Τεράστιες και πολυπληθείς και αστακοειδώς εξοπλισμένες Αστυνομικές Δυνάμεις και Δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένες σε σημεία κλειδιά και δεξιά και αριστερά στα πεζοδρόμια της διαδρομής της Προγραμματισμένης Πορείας στην οποία συμμετείχαν σχεδόν όλες οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, καθώς και χιλιάδες μη συνδικαλισμένων-μη κομματικά εντεταγμένων πολιτών. Καλώς και ως ώφειλε η Αστυνομική Διεύθυνση, βάσει της πρωταρχικής υποχρέωσής της να προστατεύει και να μεριμνά για την Ασφάλεια των Πολιτών. Οι εκατοντάδες των παρατεταγμένων αστυνομικών, των Ειδικών και μη Δυνάμεων, παρατηρούσαν τους γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους να προσπαθούν να παρεισφρύσουν στα τμήματα της Πορείας, χωρίς να μπαίνουν στον κόπο εξακρίβωσης στοιχείων και συλλήψεων, στις περιπτώσεις που οι εν λόγω γνωστοί-άγνωστοι και αόρατοι από τις αστυνομικές κάμερες έφεραν όπλα ή παράνομο εξοπλισμό, ορατό από τους διαδηλωτές και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια, τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των πολιτών. Άρα, οι Αστυνομικές Δυνάμεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν μπήκαν στον κόπο να προστατεύσουν τον Φοροπληρωτή Πολίτη, τον Κυρίαρχο Λαό, δηλαδή, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα υπέρ της ασφάλειάς Του.

'Αρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων)
6. Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.

Αντ' αυτού, επετίθεντο εναντίον Του Νόμιμα Διαδηλώνοντος Κυρίαρχου Λαού με Δακρυγόνα Αέρια, όχι μόνον άκρως επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία, αλλά Θανατηφόρα, όπως αναγράφεται στη συσκευασία τους, με τη σβησμένη ημερομηνία λήξης.

'Αρθρο 7: (Καμιά ποινή χωρίς νόμο, απαγόρευση βασανιστηρίων)
2. Tα βασανιστήρια, οποιαδήποτε σωματική κάκωση, βλάβη υγείας, ή άσκηση ψυχολογικής βίας, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απαγορεύονται και τιμωρούνται, όπως νόμος ορίζει.

'Αρθρο 5: (Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσωπική ελευθερία)

1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Eλληνική Eπικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Eξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.
Aπαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας.
3. H προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Kανένας δεν καταδιώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος.

 

Πάντως, οι Δυνάμεις Προστασίας του Πολίτη, κάθε λίγο και λιγάκι, εκσφενδόνιζαν τα θανατηφόρα δακρυγόνα αέρια, μέσω των οποίων διαλύουν τις Νόμιμες Διαδηλώσεις των Φοροπληρωτών
Ψηφοφόρων, οι εκάστοτε Κυβερνήσεις, ξεπερνώντας η κάθε επόμενη (Κυβέρνηση) την  προκάτοχό της σε Συνταγματικές Παραβάσεις και σε Προκλητική Ασέβεια των Ανθρωπίνων και Συνταγματικών Δικαιωμάτων  του Πολίτη.



'Αρθρο 24: (Προστασία του περιβάλλοντος)
**1. Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός.κτλ… κτλ

Όμως, Αγαπητό μου Ημερολόγιο, εκτός των βλαβερών συνεπειών των δακρυγόνων στα μάτια, στο αναπνευστικό σύστημα, στο δέρμα και γενικά, στην υγεία όσων βρίσκονται σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το δακρυγόνο, μολύνεται, με εξ ίσου βλαβερές συνέπειες για τους Πολίτες, το Περιβάλλον για μερικές μέρες, τουλάχιστον, με πληθώρα αρνητικών συνεπειών για τη Δημόσια Υγεία και με άγνωστο πόσες άλλες ζωτικές βλάβες. 

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ξεχωρίζει τους Πολίτες στους δικούς του, δηλαδή τους αστυνομικούς που απασχολούνται από αυτό και στους άλλους, δηλαδή στους Πολίτες που φορολογούμενοι συντηρούν το Κ΄ρατος και τις δράσεις του. Οι δικοί του, τυγχάνουν υψηλής προστασίας και πρόληψης κατά των θανατηφόρων αερίων τα οποία εντέλλονται να εκτοξεύουν κατά των Πολιτών. Είναι εφοδιασμένοι με πανάκριβες αντιασφυξιογόνες μάσκες και προστατευτικές στολές, σε αντιπαράθεση με τους Πολίτες, οι οποίοι, έρμαια των Δακρυγόνων, προσπαθούν ανεπιτυχώς να προφυλάξουν τα στόματα και τις μύτες τους με μαντήλια ή μάσκες χειρουργείου. Αυτή η άνιση μεταχείριση των Πολιτών και η κατηγοριοποίησή τους σε άξιους Κρατικής Μέριμνας και Μη, είναι αντισυνταγματική και απάνθρωπη και διχαστική. 

'Αρθρο 5: (Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσωπική ελευθερία)


**5. Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων.

'Αρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων)

1. Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.


Θλίβομαι, αλλά αντί να απογοητεύομαι, αισιοδοξώ πως θα συνέλθουμε, θα λογικευτούμε και θα ομονοήσουμε στο Ανθρώπινο Δικαίωμα της Ευνομίας και της Ευημερίας.

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Αυτά, τα χθεσινά, για σήμερα.

Έξω βρέχει. Ευτυχώς! Θα ξεπλυθεί η χημική ντροπή από τους δρόμους της Αθήνας.

Π.Κ.Β.
24/02/2011


© Peggy Carajopoulou-Vavali 2011

4 σχόλια:

  1. Αυτό είναι!!Ένα τεκμηριωμένο κείμενο βήμα-βήμα,άρθρο -άρθρο,με το Σύνταγμα παραμάσχαλα,που καταδεικνύει το κουρέλιασμά του από αυτούς που θα έπρεπε να το διαφυλάττουν και να το τηρούν, δίνοντας το παράδειγμα για την Ευνομία και την Ευημερία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι! Να συμφωνούμε, να συνεργαζόμαστε και να προχωρούμε! Νόμιμα, με διάκριση και νοημοσύνη, δίχως ψευδαισθήσεις! Εύλογα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου!

    Όσο η χώρα έχει τέτοια προβλήματα ... αυτοί ασχολούνται με την βουλευτική ασυλία !! Οι πρώτοι που καταπατούν το Σύνταγμα είναι αυτοί που φοβούνται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς, Ξανθίππη! Οι φοβισμένοι, με τις λερωμένες φωλιές είναι που καταπατούν το Σύνταγμα, φροντίζοντας να το προσαρμόζουν στις... ανάγκες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή